יום חמישי, 17 בינואר 2008

אלכוהול וסרטן השד

אלכוהול מעלה את הסיכון לסרטן השד. כמות גבוהה של אלכוהול וצריכת אלכוהול מרוכזת, קשורות בסיכון מוגבר לסרטן השד.

מתוך כתבה ב-NRG, בריאות חדשות ומחקר, יום רביעי 03 אוקטובר 2007:

לדעת חוקרים אמריקאים, כל סוגי אלכוהול – יין, בירה וליקר, משפיעים בצורה שווה על סיכון לפתח סרטן שד.
מחקרים קודמים הראו קשר בין צריכת אלכוהול וסרטן השד, אך היו דיווחים סותרים האם סוגי אלכוהול מסוימים יותר מסוכנים מאחרים.
החוקרים בראשותו של דר' ארטור קלאטסקי מארגון לשירותי בריאות קייזר פרמננטה (Kaiser Permanente) הציגו את ממצאיהם בוועידה בברצלונה. החוקרים ניתחו את הרגלי השתייה של 70,033 נשים החל משנת 1978 ועד שנת 1985. עד שנת 2004, ב- 2,829 נשים אובחן סרטן השד.
קלאטסקי ועמיתיו בדקו אילו סוגי אלכוהול הנשים שתו, ומדדו את צריכת אלכוהול הכוללת. הם השוו את הנתונים מול נשים ששתו פחות ממשקה אחד ביום. החוקרים לא מצאו הבדלים לסיכון לפתח סרטן השד בין נשים ששתו יין, בירה או ליקר. בהשוואה לנשים ששתו פחות ממשקה אחד ביום, נשים ששתו ממשקה אחד או שניים ביום העלו את הסיכון לסרטן השד ב-10%. נשים ששתו שלושה משקאות העלו את הסיכון ב-30%.
החוקרים לא ממש בטוחים איך אלכוהול תורם לסרטן השד, אך ישנם כאלה שחושבים כי אלכוהול מעלה את רמות ההורמונים בדם שיכולים לגרום לסרטן.

מקור: Associated Press

לכתבה המלאה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה